Приказна цъфтяща полянка…

село Крушовица, община Елин Пелин

 

Проект „Цъфтяща поляна“
  • Площ 1000м2
  • избор на подходяща смеска за мавританска поляна
  • доставка и внасяне на почва, семена и торове
  • финно заравняване
  • разпръсване на семена и заравяне
  • валиране с валяк над 100кг
  • първо поливане

Мавританска поляна

.

Когато разполагате с пространство, идеално решение е превръщането на част от тревните площи в мавританска поляна. Нейни основни предимства са приятния декоративен ефект, липсата на косене през сезона и по-малкото количество вода, необходима за напояване. Мавританската поляна се коси само един път накрая на сезона. Отпадъците се разлагат лесно и са идеални за компостиране.

 

Тази мавританска поляна завършихме през пролетта на 2019, като нашата работа беше свързана с предлагане на нова концепция за терен отреден за по-екстензивно поддържане.

За подобряване на почвените условия и заравняване на терена вкарахме слой плодородна почва. Избрахме подходяща за условията смеска на Carneau, която устройва клиентите ни като визия за бъдещата мавританска поляна. Разпърснахме семената професионално, което е много важно в случая, защото семената са много по-малко количество сравнение с тези за създаване на обикновена поляна.

При засаждането на семената, трябва да се напоят обилно. В последствие  повече напояване не е необходимо, освен ако не е гореща и суха пролет.

Косенето се прави късна есен когато семената са окапали за догодина. Препоръчително е отпадъка да се събере и премахне от мавританската поляна. При събирането му на купчини може да се удря с вили за максимално отделяне на семена. Тогава е и момента когато може да се подсее с още смеска и да се подхрани с компост. Торенето неорганични торове и пръскане с хербициди е добре да се правят ранна пролет преди да са поникнали семената. През сезона може да се тори листно, чрез моторна пръскачка.

Както вече казахме, мавританска поляна е идеално решение да получите невероятен декоративен ефект от някоя ливада,  която не ви се коси постоянно.

 

 

за връзка с нас

+359 877 066 607

ozeleniavane.org@abv.bg

София, България

Нека заедно направим градината на мечтите ви.

Обадете се още днес, за да получите Вашата безплатна консултация.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This