La Cattedrale

Вертикално озеленяване

 

Проект „Вертикална градина в ресторант“
  • площ 4м2
  • изготвяне на проект
  • предварително отглеждане
  • доставка
  • монтаж
  • поддържане

Вертикални градини

Вертикалните градини набират все по – голяма популярност в България. Монтират се на все повече места, най-често като допълваща част от представителни  интериори. Ефекта на стена цялата покрита с растителност  е невероятен. Пренася природата в помещението и подобрява екологичните условия.

Озеленяване.ОРГ предлага монтаж и поддържане на зелени стени по различни технологии. Най-често работим с готовите панели на BGreenpark  произведени в България. Преди монтаж на елементите се поставя подходяща хидроизолация върху стената. До вертикалната градина е препоръчително да има изведени ВиК.  Ако няма достатъчно светлина е желателно да се предвиди изкуствено осветление. В панелите се вгражда и  автоматична поливна система. В основата на градината се поставя улук който отвежда излишната вода. Въпросния улей най-често се прави по поръчка от инокс или други метали, в зависимост от желания му цвят и визия.

Представяме ви наш проект за вертикална градина в един от култовите ресторанти в София – La Cattedrale, намиращ се до ПКСХП „Св.Александър Невски“ в центъра София. Задачата ни беше да запълним празния триъгълник в новоизграденото крило на ресторанта с растителност.  Избрахме най-подходящия вид за местоположението на градината. Той трябваше да издържа на въздушната сухост и да няма нужда от допълнително осветление. За да постигнем триъгълната форма срязахме някои от панелите собственоръчно. Панелите с растения отгледахме предварително, за да получим мигновен декоративен ефект. Поставихме хидроизолацията и всичко останало за по- малко от един ден. Поддържането на вертикални градини се изразява в редовен мониторинг, почистване на жълти листа, добавяне на торове листно и почвено, подстригване и други. 

 

 

 

 

за връзка с нас

+359 877 066 607

ozeleniavane.org@abv.bg

София, България

Нека заедно направим градината на мечтите ви.

Обадете се още днес, за да получите Вашата безплатна консултация.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This