Растителността във вашия офис е тази която внася красотата на природата близо до вас в изключително технологичната среда в която живеем и работим наши дни. Растителността също така пречиства въздуха, като по този начин подобрява работната среда. Цветята в офиса трябва да са в добро състояние и да се развиват добре. За целта трябва да изберете растение което да се развива добре на конкретните екологични условия във вашия офис (светлина,топлина,влага,въздушни течения) Представяме ви списък от видове подходящи за озеленяване на тъмни офиси, тъй като светлината обикновено е най-ограничаващия фактор.

1.Anthurium schezzerianum – Антуриум
Това прекрасно цвете е естествено разпространено в Гватемала. Максималната му височина е 22-30см, максимална ширина около 35см. Цъфти от късна пролет до края на лятото. През зимата предпочита непряка слънчева светлина, лятото засенчване. Изисква високо въздушна влажност (добре ще е да се пръска с вода 3-4 пъти в седмицата). Полива се умерено, почвата трябва да бъде добре дренирана. Тори се от май до септември, на всеки две седмици с слаб разтвор течен тор.

 

2. Begonia rex – Бегония

Родината на това растение е Асам. Достига височина 20-30см и ширина около 35 см. През зимата предпочита непряка слънчева светлина, лятото засенчване. Изисква висока въздушна влажност (добре ще е да се пръска с вода 3-4 пъти в седмицата). Полива се умерено, почвата трябва да бъде добре дренирана. Тори се от май до септември, на всеки две седмици с слаб разтвор течен тор. Има сортове с различни листа и цветове.

 

 

 

3.Caladium x hortulanum – Каладиум
Това растение е естествено разпространено в Южна и Централна Америка. Достига височина до 40см и ширина около 30 см. Предпочита полусянка. Изисква висока въздушна влажност (добре ще е да се пръска с вода 3-4 пъти в седмицата). През лятото се полива редовно, зимата почвата се поддържа влажна, а като му паднат листата се полива по-рядко. Тори се всяка седмица, от май до септември, с слаб разтвор течен тор.

 

 

 

4.Calathea makoyana – Калатея
Родината на това растение е Бразилия. Достига височина 45-60см и ширина около 40 см. През зимата предпочита непряка слънчева светлина, лятото засенчване. Изисква висока въздушна влажност (добре ще е да се пръска с вода 3-4 пъти в седмицата). Полива се редовно, почвата трябва да се поддържа влажна. Тори се от май до септември, на всеки две седмици с слаб разтвор течен тор.

 

5.Chamaedorea elegans – Хамедорея

Това прекрасно растение е естествено разпространено в Гватемала и Мексико. Максималната му височина е 120см, максимална ширина около 45-75см. През зимата предпочита непряка слънчева светлина, лятото засенчване. Изисква умерена въздушна влажност. Полива се умерено, почвата трябва да бъде добре дренирана. Тори се от май до септември, на всеки четири седмици с слаб разтвор течен тор.

 

6. Clivia miniata – Кливия
Това прекрасно цвете е естествено разпространено в Южна Африка. Максималната му височина до 60см. Цъфти Рано напролет с червеникаво-оранжеви цветове. Вирее добре на слабо осветени места. Изисква умерена въздушна влажност. Полива се умерено, почвата трябва да бъде добре дренирана. Тори се от май до септември, на всеки две седмици с слаб разтвор течен тор.

 

7.Cordyline terminalis – Корделине

Родината на това растение е Югоизточна Азия. Достига височина 45-90см и ширина около 40 см. През зимата предпочита непряка слънчева светлина, лятото засенчване. Изисква висока въздушна влажност (добре ще е да се пръска с вода 3-4 пъти в седмицата). Полива се редовно, почвата трябва да се поддържа влажна. Тори се от май до август, на всеки пет седмици.

 

8.Ficus pumila – Фикус пумила

Това растение е естествено разпространено в Китай. Достига височина до 60см и ширина около 40 см. Предпочита непряка слънчева светлина или полусянка. Изисква умерена въздушна влажност. През лятото се полива редовно, зимата почвата се поддържа влажна. Тори се на две седмица, от май до септември.

 

9.Zamioculcas zamiifolia – Замиокулкас

Родината на това растение е остров Мадагаскар. Достига височина 80-100см. Развива се добре на полусянка. Изисква умерена въздушна влажност. Полива се умерено. Тори се с минерални и органични торове през лятото.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This